вторник, 18 ноября 2014 г.

Оцінка пекучості перців



Всі знають, що перець – пекучий на смак, та знали ви, що перці мають свою шкалу пекучості?





Вимірювання пекучості перців

Перець вимірюють в одиницях шкали Сковілла.  Підрахунок починається з нуля – це стандартний болгарський перець. А закінчується 1,000,000 одиниць Сковілла – єдиний перець, що має таку пекучість – індійський різновид чилі «Bhut Jolokia», «перець-привид». Він настільки сильний, що індійська міліція почала поміщати його в гранати для іммобілізації натовпу і боротьби з терористами. Саме співвідношення пекучості визначається залежно від рівня, на якому перець можна спробувати. При нулі ви не відчуєте пекучості, а при 1,000,000, мабуть, і спробувати не зможете.

Хімічні речовини, що викликають цю пекучість, як правило, відомі як капсаїцин. Доктор Уілбур Сковілл назвав метод вимірювання на свою честь після масштабних експериментів в 1912 році. Він визначив початкову основу шляхом тестування всіх перців, які зміг знайти, на п’яти смакових піддослідних. Високі результати були їм не до вподоби.


Комментариев нет:

Отправить комментарий